Rusya, Ukrayna'dan ilhak ettiği Herson bölgesinden çekilme kararı aldı

Rusya, Ukrayna'dan ilhak ettiği Herson bölgesinden çekilme kararı aldı. Kararı Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da kabul ederken yaşanan durumun gerekçeleri de ortaya çıktı.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş devam ederken Rusya, Ukrayna'da işgal ettiği Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da halk oylaması yapmış ve oylama sonucu bu bölgeleri kendi topraklarına katmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, ilhak kararını onaylamış, bu bölgedeki vatandaşların Rus vatandaşı olduğunu ifade etmişti. 

RAPOR SUNDU
Tüm bu yaşananların ardından Rusya, flaş bir karar aldı. Rusya’nın Ukrayna’daki birliklerinin komutanı olan Sergey Surovkin, Rus ordusunun Ukrayna'daki durumuna ilişkin olarak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya rapor sundu.

"KOLAY BİR KARAR DEĞİL"
Raporda Herson bölgesinde değinen Surovkin, Ukrayna ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda sorun yaşadıklarını ifade ederek, "Dnipyer Nehri'nin sol yakasında savunma hattı oluşturulmasını öneriyoruz. Bu kolay bir karar değil ama hem askerlerimizin hayatlarını hem de birliklerin savaş kabiliyetlerini kurtaracağız. Birliklerimizin manevraları da en kısa sürede gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

.

.

.