ŞAMPİYONLUK YOLUNDA MORAL

BU GALİBİYET ASLAN’A  ŞAMPİYONLUK YOLUNDA MORAL AŞILADI 

Trendyol Süper Ligin Şampiyonluk yarışında dolu dizgin ilerleyen Galatasaray bugün sahasında ligin güçlü takımlarından Rizespor’u ağırladı. Kalesinde iki gol görmesine karşın çok etkili reaksiyonlar gösteren ev sahibi, maçın skorunu 6-2 yaparak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

 

Maç öncesi istatistikleri değerlendirdiğimizde Rizespor lig de 5. Sırada olmasına karşın yaptığı etkili transferlerinin takım adına çok olumlu seyir ettiğini görmekteyiz. Deplasman ekibi bu maç özelinde oyunun her bölümünde dinç ve tehlikeli bir takım görüntüsü sergiledi. İlhan PALUT Hocanın yükselen istatiksel form grafiği ilerideki yıllarda 4 büyük takımlardan birinde onu göreceğimize işaret etmekte. Galatasaray ise gerek Avrupa gerek Lig kupasından elenmesi noktasında derin yaralar almış oldu. Geçtiğimiz Beşiktaş maçı ve bugünkü maç ile Aslan üzerindeki stres bulutlarını dağıtmış oldu. Birçok kişi tarafınca ev sahibi ekibin itidalli bir maç başlangıcı yapacağının belirtmesine karşın Aslan oyunun her dakikasında deplasman ekibini sahada ezdi. 9. Dakikada devre arasında transfer ettiği Derrick Köhn ile gol perdesini açtı. İkinci golün kokusunu alan Torreria takımı 2-0 öne geçirdi. Golden sadece 7 Dakika sonra Nilsen ile cevap veren deplasman ekibine Kerem Demirbay 40. – 45. Dakikalarda iki gol daha atarak deplasman ekibinin beraberlik umutlarını söndürmüş oldu. Gol kervanına adını yazdırmak isteyen Kerem Demirbay, çok şık bir vuruş ile skoru 4-1 yaptı. Bildiğimiz üzere Kerem Demirbay bu sene içerisinde transfer olmuş bir oyuncuydu. Kerem hem Türk – Yabancı kuralı hem de iyi bir süper yedek olarak alınmıştı. Söz konusu oyuncu bu sene gösterdiği performans sonucunda maçlarda kilit açıcı özelliğine sahip olduğunu gördük. Bayer Leverkusen de sergilediği kilit pas ve şutları bu sene de sergileyerek takımına güç katmış oldu. İkinci yarıya sakin başlayan Aslan bu aşırı dinginliği sonucunda duran topta Olawoine dur diyemedi. Böylelikle skor 4-2 oldu. Maçın skoruna bakmaksızın takımının savunma derinliğini öne çıkartan İlhan Hoca beklemediği anda kontra yedi. Ya herro ya ferro diyen deplasman ekibi attığı golden bir dakika sonra rakibine penaltı hediye etti. Penaltıyı şık bir şekilde gole dönüştüren Kerem Demirbay takımın 5. Kendisinin 3. Golünü kaydetmiş oldu.

dönüştüren Kerem Demirbay takımın 5. Kendisinin 3. Golünü kaydetmiş oldu. Böylelikle Hatrick yapan Kerem maçın adamı olmayı da garantiledi. Golü yemekten ziyade gol atmak önemli diyen İlhan Hoca, merkezden çıkarttıkları topları kanatlar ile buluşturarak ev sahibi ekibin filelerini tekrardan havalandırdı. Söz konusu 3. Gol, VAR incelemesi sonrası ofsayt kararı neticesinde iptal edilmiş oldu. Golün iptali ile momentumu sırtlayan Aslan 85. Dakikada yıldız forvetinin şık vuruşu sonrasında durumu 6-2 yaptı. Maç bu skor ile bitti ve sarı kırmızılı ekip liderlik koltuğunu bir hafta daha kanaryadan uzak tutmayı başardı.

Galatasaray Avrupa ve Kupa arenalarında aldığı olumsuz sonuçları dikkate alarak lige daha iyi bir şekilde kanalize olduğu görmekteyiz. Oyuncu kurgulamalarını revize eden Okan Buruk Berkan’ı orta alana çekerek bugün çok daha fazla verim almış oldu. Galatasaray bu galibiyet sonucunda hem üç puanı hem de liderlik koltuğunu bir hafta daha garantilemiş oldu.

Erdem KAVLAK