Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde 29 Nisan günü saat 14.00'te gerçekleştirilen açılışla Pendikli sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, kursiyerlerin emekleriyle ortaya çıkmış birbirinden güzel eserlerin yer aldığı bir sergi olarak dikkat çekti. Açılış kurdelesini katılımcılarla birlikte Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız'ın kestiği açılış merasimine, Kaymakam Mehmet Yıldız'ın eşi Yıldız eşi Şenel Yıldız, Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç, Pendik Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çalıkçı, Pendik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz, Ahisiad Başkanı İbrahim Çam, Pendik Kaynarca Erzurumlular Dernek Başkanı Mehdi Kaya ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Pendik Halk Eğitim Müdürü Turan Genç; Her ay kursiyerleri tarafından yapılan bir çalışmanın sergide yer alacağı sözünü verdiklerini ifade ederek Halk Eğitim Merkezi olarak farklı çalışmalarla sanatseverlerin karşısında olacaklarını söyledi. Pendik Halk Eğitim Merkezi'ne gelen her bir kursiyerin bu eserlerini sıfırdan başlayarak tamamladığını belirten Genç sergide yer alan tüm çalışmalarla ilgili kursiyerlerin emekleri olduğuna vurgu yaparak bu güzel eserleri ortaya çıkartan kursiyerlere teşekkür etti. Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alan sergi 4 Mayıs'a kadar sanatseverlere açık kalacak.

Açılışta kısa bir konuşma ile katılımcıları selamlayan Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pendik Halk Eğitim Merkezi'nin başarılı çalışmalarından övgüyle söz etti. Açılış sonrası kursiyerlerin eserlerini tek tek inceleyen katılımcılar, Müdür Turan Genç ve kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ettiler.