Sancaktepe'de 19 Eylül Gaziler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Sancaktepe Kaymakamlığı 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle ilçemizde bulunan Gazi yakınları onuruna yemek verdi.

 

Sancaktepe’de 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gazi ve yakınları onuruna yemek verildi.Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi balo salonunda düzenlenen yemeğe ; Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü’nün yanı sıra Kaymakam Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Ahmet Uğurlu, siyasi parti temsilcileri, gazilerimiz ve aileleri katıldı.

 

Yaşadığı toprağı vatan kılmak için dünyada bizim kadar bedel ödeyen başka hiçbir millet olduğunu vurgulayan ve kahraman gazilerimize hitap eden Kaymakam Ahmet Karakaya,” En yüce mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte anılan ve milletimizin gönlünde ulvi bir yeri olan “Gazilik” mertebesi; bayraklaşan vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna, canları pahasına mücadele eden kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derecedir” ifadelerini kullandı.

 

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ise yaptığı konuşmada “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ile gazilik unvanını vermiştir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak bu günü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.Vatanımızı bizlere kazandıranlar, bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve millet­çe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay-yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir.Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftü V. Mehmet Zeki Bakırcıoğlu'nun dua etmesinin ardından yemek ikramı ile sona erdi.

 

Program sonunda masaları tek tek gezen Kaymakam Ahmet Karakaya ve Başkan Şeyma Döğücü, Kahraman Gazilerimizle yakından ilgilenerek; misafirleriyle bir süre sohbet etti.