ŞEHİT OKTAY KARAKELLE İMAM HATİP

Başarısını gelenekselleştiren okul Kartal Soğanlık Şehit Oktay Karakelle İmam Hatip Ortaokulu

Kartal Soğanlık Şehit Oktay Karakelle İmam Hatip Ortaokulu: Akademik başarısı, Sportif faaliyetleri, Kültürel çalışmaları, Sanata bakışı ve Manevi iklimi ile öne çıkıyor.

Okul Müdürü Fikret KOCAMAN rehberliğinde 58 öğretmen ve bin öğrenci ile büyük bir başarı yakalamış. Milli Eğitim kaynakları, kurs takip programı, deneme ve takip modülü, özel rehberlik çalışmaları, seminerler ve birebir soru çözüm programları ile Lise Geçiş Sınavına hazırlanan öğrenciler; Anadolu Liselerine yerleşerek Kartalda büyük bir başarı
yakalamışlar. Harezmi Eğitim Modeli uygulayan öğretmenler; Tübitak projeleri ile öğrencileri yaparak ve yaşayarak hayata hazırlayıp, yeni ufuklara yelken açmışlar.

Yoğunlaştırılmış yabancı diller okulu olarak öğrencilerine 5. sınıftan 8. sınıfa kadar yabancı dil öğreten Oktay Karakelle; manevi değerlerimizi öğretmeyi ve yaşamayı birinci görev olarak bilmiş.
Kartal'ı, İstanbul'u ve Türkiye'yi temsil etme fırsatları bulan Oktay Karakelleliler, hep başarıdan başarıya koşmuş.
Tiyatro oyunları sahneye koyan, şiir ve müzik dinletileri yapan öğrenciler dini programlar hazırlamışlar.
Turistik ve tarihi mekanlara geziler düzenleyip yurt güzelliklerini ve tarihimizi bizzat yerinde inceleyip, yetkililererden bilgi almışlar.
Futbol, voleybol, masa tenisi ve karate gibi sportif faaliyetlere katılan öğrenciler; bu çalışmaları ile hem spor yapıyor hem de katıldığı yarışmalarda aldığı derecelerle okullarını tanıtıyorlar.
Her gün bir saat kitap okuyan öğrenciler; kitap okuma saati ile, kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazanıp, hayata farklı açıdan bakmayı öğreniyorlar.

Adaletli, hoşgörülü, bilgili, dürüst ve önder bireyler yetiştiren bir kurum olan Soğanlık Şehit Oktay Karakelle İmam Hatip Ortaokulunda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 2 rehber öğretmen, 4 anasınıfı öğretmeni 49 branş öğretmeni ve başarıdan başarıya koşan bin çalışkan, soran ve sorgulayan öğrenciye sahiptir.

#kartal #şehitoktaykarakelle #kartalilçemillieğitim #fikretkocaman #tuncayoruç #mustafatelli


Mustafa Telli
mustafatelli54@hotmail.com