Şehrin Şairleri Kitap Fuarını Şiirlerle Renklendirdi


Pendik Belediyesi Kitap Fuarı‘nda ‘Şehrin Şairleri Şiir Grubu’, keyifli bir şiir ve müzik dinletisiyle sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Unutulmaz diyoruz çünkü basın mensupları ve dinleyiciler tarafından program video ve fotoğraf çekimleriyle kayıt altına alındı.
Yönetmenliğini ve sunumunu Gazeteci-Yazar Metin Yazıcı’nın gerçekleştirdiği etkinlik 3 Ekim Salı akşamı Pendik Sahil Meydanı’nda yapıldı.
Etkinliğe vatandaşların yanı sıra ilçe protokolü de yoğun ilgi gösterdi.
Programda; Cumhuriyet Dönemi Türk şairlerinin seçkin şiirlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü şairlerin şiirlerine de yer verildi.
Etkinliğe, Mert Can Yazıcı’nın gitar dinletisi ve Sevgi As’ın Türk Halk Müziği dinletisi renk kattı.

ALKIŞ SESLERİ SUSMADI
Pürdikkat okuyucuları dinleyen sanatseverler; bazı şiirlerde hüzünlendi bazıların da ise mutlu dolu anlar yaşadı. Her şiir sonrasında alkış sesleri birbirine karıştı.
Bir diğer ayrıntı ise dinleyiciler programı an be an kayıt altında alarak, övgü dolu sözlerle sosyal medya hesaplarında paylaştı.


GİTAR RESİTALİ VE MÜZİK DİNLETİSİ
Mert Can Yazıcı gitar resitalinde söylediği; ‘Fairuz – El Bint El Chalabiya, Cem karaca – Namus Belası, Barış Manço – Nazar Eyle’ parçalarıyla dinleyiciler keyifli anlar yaşadı. Parçalarıyla müziğin evrensel dilini güzel bir şekilde sergiledi.
Kendi yorumuyla unutulmaz eserleri seslendiren Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevgi As ve ekibi ise performanslarıyla salondakileri etkiledi. Şarkılara eşlik eden dinleyiciler güle oynaya programdan ayrıldı.


DİLA UMUTLAR SÖNMEZ DEDİ, BETÜL MEMLEKET İSTERİM ŞİİRİYLE TÜRK BAYRAĞI ÇIKARDI
Şehrin Şairleri Şiir Grubunun minik üyelerinden Dila Akdeniz, Metin Yazıcı’ya ait ‘Umutlar’ şiirini okuyarak; ‘Umudunuzu kaybetmeyin’ vurgusu yaptı.
Grubun bir diğer miniği Betül Hifa Yıldız da Cahit Sıtkı Tarancı’dan ‘Memleket İsterim’ şiiri sonrasında çıkardığı Türk bayrağı ile gönülleri fethetti.


TÜRK EDEBİYATININ UNUTULMAZ İSİMLERİ
Ayşe Özcan (Necip Fazıl Kısakürek / Serseri – Metin Yazıcı / Kaplumbağa), Elif Kırnak (Orhan Veli Kanık / Kitabe-i Seng-i Mezar), Yeliz Tabak (Turgut Uyar / Acıyor) Türk edebiyatının mihenk taşları olan şairlerin şiirlerini seslendirerek; onları sevgi ve saygıyla andılar.


DÜNYACA ÜNLÜ ŞAİRLERİN ŞİİRLERİ
Farklı kültürlerin ve dönemlerin izlerini taşıyan özel şiirleri okuyan Yunus Yazıcı (Vladimir Mayakovskı / Pantolonlu Bulut’dan) ve Nurgül Şahin (Rudyart Kiplink / Eğer); dinleyicileri dünya edebiyatının zenginliği ile buluşturdu.


KARADUTUM, ÇATAL KARAM, ÇİNGENEM
Bestesiyle dillerde pelesenk olan Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Karadut şiiri Deniz Güney Sevimsavur’un farklı yorumuyla dikkat çekti.


TEK ŞİİRİYDİ ONU DA SERRA’DAN DİNLEDİK
Opera Sanatçısı Aydın Gün’ün yazdığı tek şiir olan; bir kavak ağacının hikayesi üzerinden insanın doğaya olan zarar verici etkisini anlatan ‘Telli Kavak’ Serra Taşçı’nın sesiyle duygu dolu anlar yaşattı.


KENDİ ŞİİRLERİNİ OKUDULAR
Hatice Erdoğan kendi yazmış olduğu ‘Tutunmalı İnsan İnsana’ şiiri ile birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Aynı zamanda Metin Yazıcı da ara bölümlerde kendi şiirlerinden bölümler okuyarak etkinliğe anlam kattı.


BU ŞİİR SONBAHAR’A ÇOK YAKIŞTI
Sahne duruşu ve sesiyle dikkat çeken Rabia Hatun Bayram, Yılmaz Erdoğan’dan Yağdıkça şiiriyle sonbahar ayına yakışır bir performans sergiledi.