Engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesinin anlatıldığı "Buğday Tanesi" filmi, 2 Aralık'ta vizyona girmişti. Sanatçı Kutsi'nin Serkan Bayram'ı canlandırdığı film, bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini ve milyonlara umut olma hikayesini anlatıyor. Buğday Tanesi için, Meclis'teki konferans salonunda milletvekillerine özel gösterim düzenlenmişti. Gösterim öncesi konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İstanbul'da galası yapılan filmin hikayesinin gerçek bir yaşam öyküsü olduğunu anlatmış ve filmi izleyenlerden büyük takdir toplamıştı.

PENDİK GÖSTERİMİ YUNUS EMRE'DE YAPILDI
Hem yurt içinde hem de yurt dışında uzun süre vizyonda kalması beklenen örnek bir hayatın anlatıldığı Buğday Tanesi için Pendik Yunus Emre Kültür Merkezinde özel bir gösterim yapıldı. Cumhur İttifakı mensubu partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra kadın kolları, gençlik kolları da hazır bulundu. Engelli Milletvekili Serkan Bayram'n da misafirler arasında bulunduğu gösterimde Serkan Bayram seyircileri selamlayan bir konuşma yaptı. Akşam saatlerinde gerçekleşen film gösterimi izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

SERKAN BAYRAM'IN EN BÜYÜK BAŞARISI
Hukuk fakültesini bitirdikten sonra hakim ve savcı olabilmek için mücadele ettiğini ancak engeli dolayısıyla elendiğini vurgulayan Serkan Bayram, yaşadığı haksızlığı meclis salonlarında dile getirmiş, hemen her partinin destek için kapısını çalmış ve haklı mücadelesinin sonucunda fiziki engelli olmanın hakim ve savcı olmaya bir engel olmaması gerektiğini anlatmıştı. Verdiği mücadele sonucunda hem Adalet Bakanlığının hem Hakim ve Savcılar Kurulu üyelerinin hem de muhalefet partileriyle birlikte Cumhurbaşkanının desteğini almayı başararak, geçen yıl Meclis'te tüm partilerin oluruyla ilgili kanunda düzenleme yapılmasını sağlayarak ve engellilerin de hakim ve savcı olabilmelerinin önünün açılmasını sağlamıştı.

FİLM HAKKINDA
Senaryosu Milletvekili Serkan Bayram'ın danışmanlığı ile Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan "Buğday Tanesi"nin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca yaptı. Sanatçı Kutsi, Deniz Arna ile Erkan Bektaş'ın da rol aldığı yapımın çekimleri İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirildi. Yaklaşık 120 dakikalık film, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında 6 ülkedeki sinemalarda gösterimde bulunuyor.

Serkan Bayram kimdir?
Milletvekili Serkan Bayram, 1 Nisan 1974 'de Erzincan Refahiye'de dünyaya geldi. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir.
Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisansını yaptı. Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Ticaret Hukuku Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Refahiye Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ortopedik Engeliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Fransızca bilen Sekan Bayram, evli 3 çocuk babasıdır.