SON DAKİKALARIN TAKIMI PENDİKSPOR

 Trendyol Süper Lig 30. Hafta açılış maçlarından biri olan Pendikspor – İstanbulspor maçı adeta nefes kesti. Maçın başlama düdüğü ile son dakikalarına kadar etkili futbolunu sürdüren ev sahibi, üç puanı son dakikalarda kurtardı. İstanbulspor herkesi şaşırttı diyebiliriz. Bugün ev sahibinin lig için hedefsiz kalan rakibini son anlarda yıktığını gördük.

Bir takım için hedefsiz kalmak kötü bir durumdur. İstanbulspor ligin en alt sırasında bulunan ve küme düşmesi garanti olan bir takım. İstanbul ekibi seneye yoluna 1. Lig de devam edeceğinden ötürü gerek oyun gerek oyuncular açısından yeni değişiklikler yapıyor. Kimileri bu takımın bugün gösterdiği performansı eleştirebilirler. Bana göre İstanbulspor en doğru olanı yapıyor. Geçen hafta Kasımpaşa ya karşı direnen ekip, bu hafta deplasmanda Pendikspor’u çok zorladı. Pendikspor ise haftalardır yükselen form grafiği ve oyun gücü ile hanesine üç puanı daha eklemiş oldu. Maçın başlama düdüğü ile deplasman ekibini kendi alanına hapseden ev sahibi ekip, ataklarını kanatlardan yöneterek gol aradı. 4.Dakikada korner atışından net golü kaçıran Pendik ekibi, bu seferde 33. Dakikada kaleciyi geçemedi. 4. Dakikadan 33. Dakikaya geçmemiz herkesi şaşırtmış olabilir. Maalesef ülkemiz futbolunda kapanan savunmaları açmak ile beraber gol pozisyonuna da girebilmek çok zor. Bu yüzden Pendikspor’un atak aksiyonları kanat ve duran toplar dan oluştu. İlk yarının son anlarına doğru deplasman ekibinin ceza sahasına giren ev sahibi ekibi gelişen atakta hakemden penaltı kararı çıkmasını bekledi. Hakem değerlendirmeye bile gerek duymadı. İkinci yarının başlaması ile beraber oyun formasyonunu değiştiren İstanbulspor, daha sert ve açık bir futbol oynamayı amaçladı. İlk yarıda sönük kalan Halil Akbunar ikinci yarı da çok daha hızlı ve efektif bir oyun sergiledi. Nitekim 68. Dakikada takımına penaltı kazandırdı ama ofsayt kararı ile karar geçersiz sayıldı. Dakikalar 75’i gösterirken İstanbulsporlu oyuncu yaptığı faul sonucunda ikinci sarıdan kırmızı gördü. Bir kişi eksik mücadele eden deplasman ekibi maçın son dakikalarına kadar savunma yaptı. Tam her şey bitti denilecekken sahneye Halil Akbunar çıktı ve durumu ev sahibi lehine çevirerek golü buldu.

Sonuç olarak Pendikspor elde ettiği üç puan ile küme hattındaki rakiplerini tedirgin etti. Bu üç puan takımın ileriki maçlarında hem daha güçlü hem de mücadeleci bir yapıya dönüşecektir.

Erdem Kavlak