TARİHİN SIFIR NOKTASINDA ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI

Göbeklitepe" teması ve "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında" sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirilen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, Şanlıurfa'da başladı. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, katılımcılara Samsun'dan canlı bağlantıyla seslendi. Gençlerin MEB Robot Yarışması'na katılımını çok önemsediğini belirten Özer, "Burada çocuklarımız, gençlerimiz, farklı ülkelerden akranlarıyla birlikte robot ve diğer tasarımlarla ilgili ürettiklerini ve kültürlerini paylaşabilecekler. Buradan ayrıldıkları zaman da mevcut üretimlerini yeniden şekillendirecek şekilde farklı bilgilerle memleketlerine geri dönecekler." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığımızca birincisi 2007 yılında 3 kategoride 132 robot ile gerçekleştirilen geleneksel robot yarışmasının 14'üncüsü, Şanlıurfa'da başladı. 16 Haziran tarihine kadar sürecek yarışma; 1400 kurumdan, 12 kategoride, 4 bin 397 robotla ve 10 bin 813 katılımcıyla yapılıyor.  

Yoğun programları nedeniyle uluslararası robot yarışması açılışında Şanlıurfa'da bulunamayan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programa Samsun'dan canlı bağlantı ile katıldı.  

 

 

 

 

 

 

Yarışmanın açılış törenine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de katıldı.