Seçim çalışmaları kapsamında Pendik’e gelen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Terörle Mücadele ve Suriye Konferansı”nda, Pendiklilerle buluştu. Konferasta yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda kararlılık vurgusu yapan Bakan Akar, “En son terörist etkisiz hâle getirilmeden terörle mücadelemiz bitmeyecek. Teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz" dedi. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Terörle Mücadele ve Suriye Konferansı”nda, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin uluslararası alanda özne hâline geldiğinin altını çizdi.

İNLERİNİ BAŞLARINA YIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Büyük ve güçlü Türkiye önündeki en büyük engel arasında yer alan teröre karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini, Mehmetçiğin Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlerin "Girilemez!" dediği yerlere girdiğini, "Çıkılamaz!"dediği yerlere çıktığını dile getiren Bakan Akar, teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam ettiklerini vurguladı.

TERÖRİST NEREDEYSE HEDEFİMİZ ORASI

En son terörist etkisiz hâle getirilmeden terörle mücadelenin bitmeyeceğini vurgulayan Bakan Akar, “Mehmetçik; teröristleri kazdıkları çukurlara, mağaralarına gömmeye devam ediyor. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 37 bin 860 terörist etkisiz hâle getirildi. Fırat Kalkanı harekât bölgesinde 6 terörist daha etkisiz hâle getirildi. ‘Terörist neredeyse hedefimiz orası!’ anlayışı ile terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.” diye konuştu.

İKİ YOLLARI VAR! YA TESLİM OLMAK, YA ÇUKURLARA GÖMÜLMEK

Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe serisi operasyonların büyük kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Bakan Akar; Gara’da, Zap’ta, Hakurk’ta, Metina’da, Avaşin Basiyan’da terör yuvalarının tek tek teröristlerin başlarına yıkıldığını söyledi.

Terörün sonunu getirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Akar, teröristlerin önünde iki yol olduğunu bunlardan birinin adalete teslim olmak, diğerinin ise çukurlara gömülmek olduğunu kaydetti.

TERÖRİSTLER KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMÜLDÜ

Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonların kararlılıkla devam ettiğini belirten Bakan Akar; terör yuvalarının tek tek yıkıldığını, teröristlerin kazdıkları çukurlara gömüldüğünü bildirdi.

SURİYELİLER GÜVENLİKLERİ SAĞLANDIĞI GÜN ÜLKELERİNE DÖNECEKLER

Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yapılan başarılı harekâtları hatırlatan Bakan Akar, “Teröristlerden arındırılan, kontrol altına alınan yerlerde bir an önce hayatın normalleşmesi için çalışıyoruz. Devamlı konuşulan bir konu var: ‘Suriyeliler ne zaman dönecek?’ Bunun birtakım usulleri, kuralları var. Bunlara göre gerekli çalışmalar yapıldı, yapılıyor. Bunların akabinde onlar da kendi topraklarına dönerek güven içinde yaşayacaklar.” diye konuştu.

Bu kapsamda, Moskova’da Suriye’nin de yer aldığı Savunma Bakanları ve İstihbarat Başkanları arasında gerçekleştirilen üçlü ve dörtlü formattaki iki toplantıyı anımsatan Bakan Akar; bölgede hayatın normalleşmesinin, güvenliğin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

ÜLKEMİZİ DAHA BÜYÜK BELALARDAN KORUMAK İÇİN SURİYE'DEYİZ

Suriye’nin kuzeyinde güvenliği sağlanan, Mehmetçiğin kontrolündeki bölgelere gerek Türkiye’den gerekse Suriye’nin kuzeyinden 1 milyondan fazla Suriyelinin döndüğünü ifade eden Bakan Akar, “Bazıları ‘Bizim Suriye’de ne işimiz var?’ diyor. Bilgisiz bir kanaat bu. Eğer biz Suriye’nin kuzeyindeki terör koridorunu önlemeseydik, şu anda başımız büyük beladaydı. Orada kontrol edilemeyecek belalarla karşılaşacaktık. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında, zamanında gerekli kararları verdik ve ülkemizin, 85 milyonun hak ve menfaatleri ile hudutlarımızın güvenliği yerinden bizzat sağlandı.” dedi.

UTANMIYORLAR

Hudutların Cumhuriyet tarihinin en güçlü tedbirleriyle korunduğunu vurgulayan Bakan Akar, yüksek teknoloji sistem ve araçlarla ile en yüksek sayıda personelle en etkin tedbirlerin alındığını aktardı.

Birkaç gündür sosyal medyada yer alan ve "Türkiye sınırında çekildiği" iddia edilen yasa dışı sınır geçişi görüntülerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Bakan Akar, “Bir makama bir fotoğraf, video götürüyorlar, o makam hiç onun gerçekliğine bakmadan hemen konuşmaya başlıyor. Bunun sonunda kendisi batıyor. Çünkü o getirilen fotoğraf, Türkiye sınırı değil; Pakistan, İran sınırı. Utanmıyorlar, rezil olmuyorlar.” dedi.

EMEĞE SAYGISIZLIK YAPIYORLAR

Mehmetçiğin vatan, millet, bayrak sevgisi ile hudutlarda 7 gün 24 saat esasıyla kararlılıkla görevini yerine getirdiğini dile getiren Bakan Akar, “Kendi şahsi emelleri, ihtirasları, siyasi amaç ve hedefleri için Mehmetçiğin faaliyetlerini hiçe sayıyorlar ve ülkemize, milletimize ciddi zarar veriyorlar. Bu çok yanlış. En azından emeğe saygısızlık.” diye konuştu.