Turan Yazgan'ı andık

Dilde, fikirde, işte birlik

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Kurucu Başkanı Merhum Prof. Dr. Turan Yazgan'ı aramızdan ayrılışının 11. yılında rahmet, minnet ve dualarla andık. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfınca İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde gerçekleşen anma törenine; Milletvekilleri, Ünivesite öğretim üye ve öğrencileri, Türk Dünyası Vakfı mensupları, Türk sevdalıları ve Turan Yazgan'ı sevenler katıldı.

Program: Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk, Prof. Dr. Turan Yazgan ve tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ile başladı. Hep bir ağızdan okunan İstiklal Merşımızın seslendirilmesini, protokol konuşmaları, Turan yazgan belgeseli, Mustafa Cemil Kırımoğlu'nun eşi Safinaz Cemileva, Işık Sadık Ahmet, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl ve  Hüseyin Özbek'in konuşmaları izledi. Plaket ve çiçek takdimi ile devam eden program Elif Avcı’nın konseri ile sona erdi. 

Elif Avcı konserinde: Kırgızistan’dan Balkanlar'a, Tataristan’dan Türkmen eline Türkmenistan'dan Anadolu'ya giden türküleri ile Türk dünyasının önemli simalarına hitap etti.

Türk Milliyetciliğinin Yolbaşı Gaspıralı İsmail ve Türk Dünyasının Başbuğu Alpaslan Türkeş'in de rahmet ve minnetle anıldığı  program Onuncu Yıl Marşı ile final yaptı. Etli özbek pilavı ve ayranın ikram edildiği program, hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.

Mustafa Telli

#turanyazgan #türkdünyası #ahmettaşağıl #kadriyesümer