TÜRK JAPON KARDEŞLİĞİ 100 YAŞINDA

Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi, Türk Japon Diplomatik ilişkilerinin 100. yılı kapsamında bir dizi etkinlik organize etti.

İki gün sürecek etkinliği muhabirimiz Mustafa Telli, sizin için izledi.

20 Mayıs 2024 Pazartesi günü Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi, okul bahçe ve salonlarında gerçekleşen etkinliğe: Japonya Başkonsolosu Kenichi KASARA, Japonya Elçisi İwasa TAKAAKİ, kartal Kaymakamı Edip ÇAKICI, Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bekir Sami YILBAŞ, Kartal İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, Ritsumeikan Keisho Lise Müdürü Kenji KİKUCHİ, çevre okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İki gün sürecek etkinlikte birinci Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk ve tüm şehitlerimiz adna saygı duruşu, türk ve Japon Milli marşlarının okunması, protokol konuşmaları, spor gösterileri, müzik dinletisi ile kültür ve sanat faaliytleri yer aldı. İkinci gün olan 21 Mayıs 2024 salı günü: Japon kültür ve sanat faaliyetlerini yansıtan yazı sistemi, yeşil çay serominisi, manga anime atölyeleri, Knitsugi, Japon sulu boya resim sanatı gibi atölyeler düzenlenecek.

Programda Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı ve Köy Hizmetleri Lisesi Müdürü Dr. İbrahim Yılmaz kısa birer konuşma yaptı.

Mustafa Telli

#kartal #kartalkaymakam #kartalmillieğitim #köyhizmetleri #mustafatelli