Türk Kızılay Pendik Şubesi Elazığ'da

Pendik Türk Kızılay'ı Şehit Ataş'ın vasiyetine sahip çıktı.

Türk Kızılay Pendik Şubesi ve Genç Kızılay Pendik İlçe Başkanlığı Pençe-Kilit Operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın vasiyetine sahip çıktı.

Şehit Ataş'ın şehadetinden bir süre önce silah arkadaşları tarafından çekilen bir videoda Şehit Aktaş: "Eğer ölürsem lösemili bir kız çocuğunun tüm masraflarını hayatı boyunca karşılayın, benim vasiyetim budur." dedi.

Şehit Yusuf Aktaş'ın bu videosnu gören Türk Kızılay Pendik Şubesi şehidin vasiyetini yerine getirmek için bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında: Türk Kızılayı Kovancılar Şubesi aracılığıyla şehidin memleketi Elazığ'da lösemi tedavisi gören 14 yaşındaki Dilara Acar ve 1 yaşındaki Eylülnaz Acar'ın ailesine ulaşarak, Şehit Aktaş'ın vasiyeti doğrultusunda yardım etmek istediklerini söylediler.

Mübarek Ramazan bayramında çifte bayram yaşamak isteyen Pendik Kızılay ekibi Elazığ'a gidip, Elazığ Kovancılar'da Şehit Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın kabrini ve Kırklar Mahallesi'nde yaşayan Acar ailesini ziyaret ettiler. Ziyarette şehidimizin kabrinde dualar okuyup, Açar ailesine Pendik'in selamları ilettiler. Hastlara geçmiş olsun diyen Pendikli Kızılyacılar, yardım kampanyasında topladıkları parayı Acar ailesinin hesaplarına aktardılar.

Ziyarette: Genç Kızılay SMA ve lösemi kanseri ile Savaşan hastalara yardım çağrısında bulunarak, hayırseverlerden bu konuda duyarlılık beklediklerini söylediler.

Macit Belli