TÜRK MALI KULLAN TUTUMLU OL

Süreyyapaşalılar TUTUM YATIRIM ve TÜRK MALLARI HAFTASI'nı kutladılar

Pendik Süreyyapaşa 3/B sınıfı öğrencileri TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI'nı kutladılar.  16 Aralık 2022 Cuma günü gerçekleşen kutlmada: yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemine değinen öğrenciler, Türk Malı kullanırsak Türkiye'deki fabrikalar çalışır, anne ve babamızın işi olur. Aldığımız  şeyleri güzel kullanır, gereksiz şeyleri almazsak paramız boşa gitmez dediler. 

Ellerini yıkarken suyu boşa harcamayacaklarını söyleyen öğenciler, kalem açarken daha dikkatli olup, kalemin ucunu kırmayacaklarını söylediler.

Yerli Malı yiyelim
Çiftçimizi sevelim
Bu değer çok önemli
Milletimizin emeği

Şiir okumaları ve oyunlarla devam eden kutlama programı ikram ile sona erdi. İkramda öğrenciler; evlerinden getirdikleri börek, kek ve poğaçaları arkadaşlarına ikram ettiler. Ordu'da yetişen fındığı, Gaziantep'de yetişen fıstığı, İzmir'de yetişen üzümü, Antalya'da yetişen mandilinayı, Malatya'da yetişen kayısıyı hep birlikte yediler.

Okul Müdürü Hüseyin Dülger, törende yaptığı konuşmada 3/B sınınıfı Öğretmeni Rabia Alkan'a, 3/B sınıfı öğrencilerine ve 3/B sınıfı velilerine teşekkür etti.

Mustafa Telli