Türk Milli Eğitiminden Bir Yıldız Daha Kayıyor

İSMAİL ERMURAT EMEKLİ OLUYOR

 

Türk Milli Eğitiminden Bir Yıldız Daha Kayıyor.

Kartal Türk Kızılayı Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Ermurat emekli oluyor.   Aynı okulda okuduğum, aynı koridorda tur atıp, aynı karavanaya kaşık salladığım, aynı suyu içip, aynı havayı teneffüs ettiğim arkadaşım İsmail Ermurat emekli oluyor.

45 yıldır tanıdığım, Kartal'ın gururu İsmail Ermurat, 1957 Maltepe doğumludur.  Maltepe Şayeste Kadın (Halk Eğitim) İlkokulunda okula başlayan Ermurat 1979 İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü (Marmara Üniversitesi) Matematik bölümü mezunudur.

İsmail Ermurat'ın amacı, ailesinden aldığı Türk ve İslam kültürünü öğrencilerine aktararak, çalışkan, başarılı, üreten, dürüst, soran ve sorgulayan öğrenciler yetiştirip ülkesine ve milletine hizmet etmektir. 

 

1980 yılında Edirne Necati Köyü Ortaokulunda göreve başlayan Ermurat, öğretmenliğin inceliklerini öğrenip 82 yılında İstanbul'a geldi. 1987 yılında Kartal Zekeriya Güçer Ortaokulu'na atanan Ermurat, 1994'de Kartal Süleyman Demirel Lisesi'nin müdürü oldu.  Halit Armay ve Gürbüz Bora Ortaokulu'nda müdürlük yapan İsmail Ermurat halen Kartal Türk Kızılayı Anadolu Lisesi müdürüdür.

İlkokul öğretmeni Memduha Hanım gibi örnek ve önder bir öğretmen olmak isteyen Ermurat, olaylara güzel bakıp güzel görür, güzel konuşur. Öğretmen, öğrenci ve veliyi dinler, onların istek ve ihtiyaçlarına çözüm üretir. Her problemin mutlaka bir çözümü vardır. O çözüm ise: Sabır, fedakârlık, hoş görü ve sevgidir.

 

 

42 yıllık öğretmenlik hayatının 38 yılını idarecilik ile geçiren İsmail Ermurat'ın en büyük özelliği adalet anlayışıdır. Nezaketi ve zarafeti ile büyük ile büyük, küçük ile küçük olur.

Ermurat'a göre her öğretmen bu devletin öğretmeni, her öğrenci bizim öğrencimizdir. Her zaman ve her yerde öğretmenin ve öğrencinin yanında yer alıp, öğretmenlerin ağabeyi, öğrencilerin babası olur.

Türk töresini töre, İslam ahlakını ahlak bilir. Metehan gibi kararlı, Alparslan gibi cihangir, Fatih gibi ilim erbabı, Atatürk gibi yenilikçi, Mevlana gibi hoşgörülü, Yunus Emre gibi sevecendir. Çocukluğundan beri beş vakit namaz kılan İsmail Ermurat yanlış ve hatadan Allah'a sığınır.

 

 

Din Güzel Ahlaktır. Nefret ettirmeyiniz, müjdeleyiniz; zorluk çıkarmayınız kolaylaştırınız” emri gereği çözülemeyen problemleri çözer, kopan bağları yeniden bağlar.

Adaletlidir. Öylesine adil, öylesine vicdanlıdır ki yanlış yapmamak için, on defa düşünür. O, öğrenciler için baba, öğretmenler için ağabey, müdürler için bir bilendir.

Çalışkandır. Gittiği her okulda proje çalışmaları, bilgi yarışmaları, geziler, müzik ve spor müsabakaları ile öğrencilere yeni ufuklar açıp, başarıdan başarıya koşar.

 

 

Çalışkanlığı, başarısı ve yönetme anlayışı ile amirleri tarafından da sevilip, takdir edilen Ermurat; çok sayıda teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi alır.

Spor yapmayı ve kitap okumayı sever, eski bir güreşçi, iyi bir voleybolcu, sahalarda top koşturmuş çok iyi bir futbolcudur.

1988 yılında Günay Hanım ile evlenen, İstanbul İktisat Fakültesini bitiren Ermurat her biri başarılı üç çocuk babasıdır.

İyi bir öğretmen, iyi bir idareci olan, fedakarlık örneği, sabır timsali, dürüstlük abidesi, İsmail Ermurat'ın emekli olmasıyla Türk Milli Eğitimi bir değerini daha kaybediyor. Gözlerde yaş, gönüllerde hüzün... Güle güle arkadaşım, sevdiklerin ile birlikte sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim.

Türk'ün hası, İslam'ın kalesi, hak ve hakikatın sahibi, öğretmen ve öğrenci babası Ermurat şimdi yok.

ARKADAŞIN

Mustafa Telli