Türkiye'nin en büyük kütüphanesi İstanbulda açıldı.

İstanbul Rami'de 24 saat hizmet verecek kütüphanenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.


51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesine sahip Rami Kütüphanesi akademisyen, araştırmacı, öğrenci, öğretmen ve kitapseverlerle buluşuyor.
Etkinlik salonları, bireysel ve grup okuma salonları, atölye mekanları ile söyleşi, seminer ve sergi gibi farklı kullanım olanaklarına sahip büyük bir kompleks olarak tasarlanan kütüphane haftanın her günü açık olacak.

İhtisas kütüphaneleri ve okuma salonları 24 saat hizmet verecek.
Ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, akademisyenler ve araştırmacılar başta olmak üzere tüm yetişkin kullanıcıların kaynak ihtiyaçlarına yanıt veren Yetişkin Kütüphanesi, Genel Eserler, Felsefe-Psikoloji, İlahiyat, Sosyal Bilimler, Dil Bilimleri, Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar-Eğlence ve Spor, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya kütüphanelerinden oluşan 10 adet ihtisas kütüphanesinin yanı sıra Atatürk İhtisas Kütüphanesi ve Yazma Eserler Kütüphanesi de kitapseverlerin hizmetine sunulacak.

Komplekste, 0-3 ve 3-6 yaş gruplarına hizmet veren Bebek ve Çocuk Kütüphanesi ile ortaokul ve lise öğrencileri için tasarlanmış Gençlik Kütüphanesi yer alıyor.
Toplam 220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik kapalı alanın yanı sıra ağaçlarla çevrili yapay bir göleti de barındıran kütüphane, 51 bin metrekarelik peyzaj alanına sahip.

RAMİ KIŞLASI KÜTÜPHANESİ NEREDE? 
Rami Kışlası Eyüpsultan ilçesi Eyüp-Rami sınırları içerisinde yer almaktadır. 18'inci yüzyılın ortasına dek uzanan Rami Kışlası, aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat buluyor.

 

Otobüs : 336E-36A-36ES-36V-38-38E
Metro : M1A-M1B
Tramvay : T4
Minibüs / Dolmuş : MİNİBÜS: A-17