Türkkızılay Pendik Şube Başkanı Cihat Aslanoğlu'nun yaptığı sunuma göre; Türkkızılay Pendik Şube Başkanlığı tarafından son iki ayda; Gazze'ye 2 bin 500 gıda kolisi gönderildi. 475 haneye 1 milyon 132 bin 600 TL nakit yardım desteğinde bulunuldu. 1500 adet 500 TL değerinde alışveriş çeki ihtiyaç sahiplerine verildi. Kızılay Aşevi’nden günlük 1000 kişilik yemek ve kahvaltılık malzeme dağıtımı yapıldı. 8 haneye 8.100 TL fidye teslimi, 2 haneye 6 bin 500 TL fitre teslimi, 66 öğrenciye 110 bin 500 nakdi burs desteği, 20 depremzedeye 2000 TL tutarında A101 market kartı teslimi gerçekleştirildi.

Sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda şube olarak yapacakları çalışmalarla Kızılay gibi iyilik hareketlerinin yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirten Aslanoğlu, özellikle bu noktada Gençkızılay ekibinin çalışmalarının çok önemli olduğunu ifade etti. Kızılay çalışanlarının önemli bir çoğunluğunun gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarının altını çizen Aslanoğlu, Türkkızılay Pendik Şubesi olarak İstanbul'un ‘gönüllülükte’ en başarılı şubesi olduklarını ifade etti. Sayı dönem dönem değişiklik gösterse de Pendik'te Türkkızılayı’nın 600'den fazla gönüllüsü bulunduğunu belirtti.

Aslanoğlu, “Geçtiğimiz Ramazan'da, Pendikkızılay’a gönüldaşlarımız tarafından iletilen fitre ve fidye gibi emanetler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır" ifadesini kullanarak tüm bağışçılara da teşekkürlerini iletti.

Karşılıklı fikir alışverişiyle süren basın toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.