TUVALET İSTİYORLAR

Pendik sahilinde denize giren Pendikliler tuvalet istiyor. 

 

 

Pendik sahilinde denize giren Pendikliler tuvalet istiyor. 

Deniz kıyısında, deniz, güneş ve kum banyosu için düzenlenmiş, kumluk alana plaj denir.
Denize girmek keyif, yüzmek spor, deniz suyu sağlıktır. 

Bundan 40 sene önce Pendik’in hemen her noktasından denize giren Pendikliler; Pendik Veteriner Pilajı, Pendik Kızılay Kampı Pilajı, Pendik Palmiye Pilajı, Pendik Madalyon Pilajı ve denize girdiğimiz; Küçük kayalıklar, Kayalıklar, Avcılar kulübü, Merdivenler, Güzelyalı, Kurtkiremit ve Pavli Adası şimdi yok. Biz de buradan denize giriyoruz, diyorlar. 

Parası veya vakti olmayan, para ve vakti bir araya getiremeyen deniz aşığı Pendikliler; onlarca tehlikeyi göze alarak, Pendik 15 Temmuz Şehitleri Cami önünden ve Pendik Ada Tesisleri önünden denize giriyor. "Pilajımız yok, biz de buradan denize giriyoruz." diyen deniz tutkunları; belediyeden denize güvenle girip çıkmak için üç beş basamaklı bir merdiven, mayolarını giyip çıkarmak ve ihtiyaç gidermek için duşlu bir tuvalet istiyorlar.

Biliyoruz burada denize girmek sakıncalı ama yapacak bir şey yok diyen deniz tutkunları Pendik veya Kartala bir plaj yapılabilir. Plaj yapılamıyorsa deniz içine veya deniz kenarında bir havuz yapılabilir. O da olmuyorsa burada yapılacak beş basamaklı bir merdiven ve bir tuvalet işimizi görür diyorlar.
Talep vatandaştan, gündeme taşımak bizden, çözüm belediyeden.

Denize girmek keyif, yüzmek spor, deniz suyu sağlıktır. 

 

 

Mustafa Telli

#plaj tuvalet #pendikbelediyesi #istanbulBB #mustafatelli