Tuzla’dan Yardım Tırları Pakistan İçin Yola Çıktı

Pakistan'da 14 Haziran'dan bu yana etkili olan muson yağmurlarının yol açtığı sellerde etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için Türkiye tek yumruk oldu. Bu kapsamda Tuzla’dan Pakistan’a 2 tır dolusu temel ihtiyaç malzemesi dualarla yola çıktı.

Pakistan'daki sel felaketinin ardından başlatılan yardım kampanyasında, İstanbul Valiliği koordinasyonunda Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi işbirliğinde Tuzlalı bağışçıların destekleri ile 2 tır dolusu temel ihtiyaç malzemesi toplandı. Toplanan malzemeler Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından tırlara yüklendi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’ndan önünden yola çıkan tırları, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bağışçılar dualarla Pakistan’a uğurladılar.

“ÜLKEMİZİN YARDIM KONUSUNDAKİ HASSASİYETİ DÜNYADA NET BİR ŞEKİLDE BİLİNİYOR”

Yardım tırlarını gönderildiği sırada açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Pakistan ve Afganistan bölgesinde küresel ısınmaya bağlı olarak çok fazlaca yağışın neden olduğu su baskınları sonucu milyonlarca insanın etkilenmiş olduğu bir doğal afetle karşı karşıya kaldı. Pakistan ve Afganistan’daki kardeşlerimize, tarihimizden gelen birlikteliğimiz ve bağımız nedeniyle güzel bir yardım kampanyası başladı. İstanbul’un ilçelerinde belirlenen miktarlarda yardımlar ve yardım koliler hazırlanıyordu. Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı olarak burada 2 tır yardım malzemesi gönderiyoruz.” dedi.

“TUZLA’DAN 2 BİN PAKET YARDIMI PAKİSTANLI KARDEŞLERİMİZE YOLLUYORUZ”

Tuzla Kaymakamı Ali Akça,” Haziran ayının 14’ünden sonra başlayan muson yağışları ülkenin üçte birini etkiledi. Milyonlar etkilendi binlerce insan hayatını kaybetti. Devletimiz Pakistanlı kardeşlerimize yönelik bir yardım kampanyası organze etti. Sayın valimizin bizlere talimatı ile beraber bu organizasyonu ilçelerde kaymakamlarımız ve belediyelerimiz, sivil toplum kuruşları ile birlikte yönetmemiz arzu edildi. Biz bugün Tuzla’dan 2 bin paket yardımı Pakistanlı kardeşlerimize yolluyoruz” dedi.