Üsküdar RAM'dan Özel Öğretimde

BiLiNÇLi FARKINDALIK

Üsküdar Rehberlik ve Araştırma Merkezi, "Bilinçli Farkındalık Açısından Özel Eğitimin Önemi" konulu bir konferans organize etti.

Üsküdar Haydarpaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 29 Aralık 2023 Cuma günü gerçekleşen konferansa; Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Mustafa Otrar, Üsküdar ilçe Milli Eğitim yetkilileri, İstanbulun muhtelif ilçelerindeki Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürleri, Özel eğitim bölüm başkanları, Okul ve Kurum müdürleri, Psikolojik danışmanlar, Sivil toplum örgüt temsilcileri, Özel öğrenciler ve Veliler katıldı.

 

 

ÜSKÜDAR RAM MÜDİRESİ ESRA BETÜL ERGÜL KONUŞTU
Üsküdar Rehberlik Araştırma Müdiresi Psikolojik Danışman Uzman Esra Betül ERGÜL'ün açılış konuşmasıyla başlayan konferansta; Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Mustafa Otrar konuştu.
Genel Müdür Mustafa Otrar, yaptığı konuşmada; "Bilinçli Farkındalık Açısından Özel Eğitimin Önemi" üzerinde durdu. Özel eğitimin önemi, Bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları, Özel bireyler ve Topluma kazandırılmaları, Özel öğrenciler ve Eğitim süreçlerini değerlendirdi. Değerlendirmeden sonra programı hazırlayan Üsküdar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdiresi Psikolojik Danışman Uzman Esra Betül ERGÜL, Üsküdar Rehberlik Araştırma mensupları ve katılımcılara teşekkür etti.
Plaket takdimi ile devam eden konferans, hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.