Yeditepe İstanbul Gezileri’nin ilki gerçekleştirildi


Pendik Belediyesinin bu ay başlattığı Yeditepe İstanbul Gezileri’nin ilki tamamlandı. Haziran ayına kadar sürecek gezinin ilkine katılan Pendikliler “Ayasofya Camii, At Meydanı ve Anıt Sütunlar, Sultanahmet Camii, Pargalı İbrahim Paşa Sarayı” gibi tarihi yapı ve eserleri görme fırsatı buldu.
Haziran ayına kadar devam edecek olan Yeditepe İstanbul Gezilerinin ilki gerçekleştirildi.
Geziye katılan Pendikliler, rehberleri İsmail Erdoğan eşliğinde tarihi yapıları ve eserleri gezdi. Gezi kapsamında Ayasofya Camii, At Meydanı ve Anıt Sütunlar, Pargalı İbrahim Paşa Sarayı gibi İstanbulla özdeşleşmiş çok sayıda mekanı yakından görme fırsatı elde eden Pendikliler hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kayıtlar mobil uygulama üzerinden yapılıyor
Ocak ayında başlayan Yeditepe İstanbul Gezileri’nin ikincisi şubat ayında devam edecek. Yeni kayıtlar şubat ayının ilk haftasında açılacak. Kayıtlar Pendik Belediyesinin mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Ayda iki defa düzenlenen gezilerin ilki 36-60 yaş, ikincisi ise 18-35 yaş arasındaki vatandaşlara yönelik gerçekleştiriliyor.
İstanbul’daki “7 Tepeyi” gezecekler
Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu İstanbul’u yedi tepe üzerine inşa ettiği için şehirde gerçek anlamda yedi adet tepe bulunuyor. Pendik Belediyesinin gezilerine katılan vatandaşlar ocak ayındaki Sarayburnu Tepesi’nin ardından diğer tepeler olan Çemberlitaş, Süleymaniye (Beyazıt), Fatih, Yavuz Selim, Edirnekapı ve Kocamustafapaşa tepelerini gezecekler.