Zonguldak Derneklar Federasyonu tarafından Zonguldak Tanıtım Günlerinin 2.si Maltepe etkinlik alanında gerçekleştirildi. 27/30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Zonguldak Tanıtım Günleri'nin en büyük ilgiyi çeken tarafı Maden Kazası sonrasında halkın artan duyarlılığından dolayı kurulan maden ocağı oldu.
Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Öncan, hem yerel hem de ulusal basına verdiği söyleşilerle İstanbul'daki başta hemşehrileri olmak üzere yaşayan tüm İstanbulluları maden ocağını görmeye davet etti.
Zonguldak yerel ürünlerinin tanıtıldığı standlarla İstanbullular Zonguldak lezzetleriyle tanıştılar. Kültür ve sanayi çadırlarında ise Zonguldak'a has ürünler teşhir edildi.

Maden ocağını ziyaret eden misafirler, sadece sobalarını yaktıkları için tanıdıkları kömürün ne şartlarda çıkarıldığını hissetmeye çalıştılar. Çok güzel düşünülmüş bir proje olarak canlandırılan maden ocağı, tüm madencilerimizi hayırla yad ettirdi.

 

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin Çakrazlılarla

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Maltepe sahilinde organize edilen Zonguldak Tanıtım Günlerinde Zonguldaklılarla bir araya geldi.

Fuarda ÇAKRAZ ve Köyleri Yardımlaşma Kalkındırma ve Turizm Derneğini ziyaret eden Başkan Cin, dernek mensupları ile sohbet etti. Başkan Cin'e çay ve su böreği ikaram eden Çakrazlılar, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'i Çakraz'a davet ettiler.
Bartın Dernekler Federasyonuna bağlı Çakraz Derneği, Maltepe standında: Bartına ait yöresel ürünler pazarlandı; hamur işi gözleme ve çöven ekmeği yapan Çakrazlılar kestane balı, kestane ve aronya'yı tanıttılar.


SAHİL BELDESİ

sahil beldesi olan ÇAKRAZ'da deniz kıyısında kamp kurabilir, denize girebilir, sualtı fotoğrafı çekebilir, dalış yapabilirsiniz. Tekne ile koyları gezmek, olta ile balık tutmak sizin becerinize kalıyor.

Rüzgar sörfü de yapılan ÇAKRAZ'da doğal yöresel yemek yiyebilir, doğa yürüyüşü yaprak ter atabilir, deklanşöre basarak doğal güzellikleri evinize taşıyabilirsiniz.