İkiz SMA'lı kardeşler yardım bekliyor

Valilikten izin alan aile, çocuk başı 1 milyon 800 bin dolarlık tedavi masraflarının karşılanması için kampanya başlattı.

Van'da yaşayan Feleknaz (38)-Ercan Öner (40), 2002 yılında evlendi. 3 erkek çocuğu olan ailenin 2016 yılında ise Aysima ve Nursima adlı tek yumurta ikizi kızları dünyaya geldi. 

 

DOKTORLAR HAREKETLERİNDEN ŞÜPHELENDİ

5 çocuklu Öner ailesi, 2019'da memleketleri Van'da trafik kazası geçirdi. Doktorlar, kaza sonrası tedaviye alınan Aysima ve Nursima'nın hareketlerinden şüphelenince detaylı tahlil yapıldı. Tetkiklerin ardından ikizlere, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-2 teşhisi koyuldu. Valilikten izin alan aile, çocuk başı 1 milyon 800 bin dolarlık tedavi masraflarının karşılanması için kampanya başlattı.

İkizlerin tedavisi için gerekli olan, toplam 3 milyon 600 bin dolarlık miktarın yüzde 36'sı toplanırken, kazada ağır yaralanan ve kafa travması geçiren anne Feleknaz Öner, SMA hastası çocuklarına bakmakta zorlanınca, Aysima ve Nursima'nın bakımlarını, İstanbul'da yaşan hala Nur Öner (25) üstlendi.

Nur Öner, yeğenlerine hem annelik hem de babalık yaptığını belirtirken, Aysima ve Nursima için başlatılan yardım kampanyasının yavaş ilerlediğini belirterek hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

İkizlere yardım kampanyasına Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'de destek verdi.

 

Faaliyet no:65-2024-547

baba adı: Ercan Öner

Tel: 0551 794 01 34