kestanenin şaşırtıcı faydaları!

Pek çok türü olan ve içeriğindeki vitaminlerden dolayı çeşitli şekillerde fayda sağlayan kestane, düzenli bir şekilde tüketildiği zaman sağlığa çok yönlü fayda sağlıyor. İşte kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen kestanenin faydaları...

Antioksidanlarla ve vitaminlerle dolu olan kestane vücuda girmeye çalışan bakteri ve virüslere karşı koruma sağlayarak serbest radikallerin oluşturacağı hasarlara karşı vücudu korur ve hastalıklara karşı mücadele eder.

Kalp hücrelerini oksidatif strese karşı korumaya yardımcı olan kestane, düzenli bir şekilde tüketildiği zaman kalp sağlığının korunmasına yardımcı olarak kalp kaynaklı oluşacak hastalıklara ve risklerie karşı koruma sağlar.

Sindirime yardımcı olan, sağlıklı bakterilerin vücuttaki yerini korumasına yardımcı olan kestane, iyi bir lif kaynağı bir kaynağı olduğundan vücuttaki iltihaplanmayı azaltır, bağırsak sağlığını destekler ve korur.

Kan şekeri seviyelerini dengelemeyi ve ani yükselişleri engellemeye karşı koruma, insülin direncini artırmaya destek sağlayan kestane ayrıca diyabet hastalığında görülebilecek olan diğer semptomlara karşı da etki eder.

Lif bakımından yüksek olmasından dolayı tüketildiği zaman uzun süre tokluk sağlayacak olan kestane, düşük kalorisinden dolayı da kilo verme dönemine etki ederek kilo vermeye yardım eder.