yerelhayat @ hotmail.com

2023 HAYIRLI UĞURLU OLSUN

2023 HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Türkiye 2023'e büyük hamlelerle giriyor. Yerli otomobil yapıldı, Karadenizden doğalgaz fışkırıyor, yerli uçak gemisi suya indi.

Bu gün 1 Ocak 2023. Yeni yılınız kutlu olsun demekten korkmayınız. Yeni yılınız kutlu olsun demek, Türk Töresinde ayıp değil, islam dininde günah değil, yasalarımız da yasak değil. 

Kimsenin malını, parasını çalmıyoruz. Kimsenin hakkını hukukunu çiğnemiyoruz. Kimseyi suçlamıyor, İftira atmıyor, Yalan söylemiyoruz. 31 Aralık 2022'de, 1 Ocak 2023'de Allah'ın bir günüdür. Her gün de önemlidir ve değerlidir.

Yeni yılı kutladın "Gavur oldun" diyenler: "Gavurun" bulduğu elektiriği, doğalgazı, petrolu kullanıyor. "Gavurun" icadı telefon ile konuşuyor, televizyonunu seyrediyor, "Gavurun" yaptığı arabaya, uçağa biniyorsun, sana bi şey yok. 

Allah sana torpil yapıyor, bana zulum mu ediyor? Allah adildir. kimseye torpil geçmez.

31 Aralık tüm aile bireylerinin bir masa etrafında toplanıp, yemek yedikleri, çay içtikleri, çekirdek çıtlatıp, sohbet ettikleri bir gündür. 31 Aralık dünyanın güneş etrafında bir tur atarken, kendi eksesi etrafındaki 365'inci turudur. Bu dönüş ile bir yıl bitip, yeni yıla gireriz. 1 Ocak yeni yıl, yeni gün, yeni başlangıçtır.

Binbir emekle annelerimizin hazırladığı sofraya, sofra etrafına oturan aileye saygı gösterin.

2023 size, ailenize, Türk Milletine ve tüm insanlığa hayırlı olsun. 2023 Bebek ölümlerinin sona erdiği, Okulsuz bir köyün kalmadığı, Kızların meslek sahibi olduğu, Her gencin bir iş bulabildiği, Her ailenin başını sokacak bir evinin olduğu, Sağlık probleminin sona erdiği, Yaşlıların yarınından emin olduğu, İnsan bugün ve yarın insanca yaşadığı bir yıl olsun.

İnsanlar; yazın tatile, kışın tiyatroya gitsin, kitap gazete okusun, sağlıklı beslensin, güzel giyinsin. 

2023'e büyük hamlelerle girdiğimiz ülkede tüm insanlar sevdikleri ile birlkte  mutlu olsun. 

Yeni yılınız kutlu, yeni yılınız hayırlı uğurlu olsun.

Mustafa Telli

#yeniyıl #2023 #aile #ayşegül #mustafatelli